My Works

Back to Home

Schemering boven Shanghai

Na tien jaar in Amsterdam te hebben gewoond, heeft Lan genoeg van haar baan en gaat ze terug naar haar geboorteplaats Shanghai. Alles van de stad herinnert haar aan haar jeugd, maar één vraag komt steeds terug: waar liggen haar roots? Lan is liefdevol opgevoed door een oom en tante, maar vraagt zich nog altijd af wie haar echte ouders zijn. 

Nachtelijk Shanghai slokt haar op en leidt haar naar het werkelijke verhaal over haar ouders, dat wreder en hartverscheurender blijkt te zijn dan ze zich ooit had kunnen voorstellen. 

 

---------------

 

Met haar vereuro– peesde gevoel voor humor beschrijft Yue Tao het China dat door haar aderen vloeit, met een verrassend effect. Hulde.
- Lulu Wang, auteur van Het lelietheater 


Schemering boven Shanghai heeft alles. Het snelle leven in modern Shanghai en de complexe gebeurtenissen tijdens de Culturele Revolutie worden moeiteloos verweven tot een spannend verhaal. Het is een zoektocht naar identiteit van een Chinees weesmeisje dat zich thuisvoelt in het westen, maar ook aangetrokken wordt door een geheimzinnig Chinees handboek over krekelgevechten. Een aanrader als je meer wilt begrijpen van China.
- Ardi Bowers, journalist en oprichter van China Circle

Book Info.

Auteur: Tao Yue
Redactie: Sander van Vlerken 
Vertaald door Annelous Stiggelbout
Afmetingen: 35x205x135 mm
Pagina's: 315 
Gewicht: 437,00 gram
ISBN10: 9044532839
ISBN13: 9789044532838
Product breedte: 135 mm
Product hoogte: 35 mm
Product lengte: 205 mm
Categorieën: Literatuur > Romans 
Trefwoord(en): Sjanghai
Uitgeverij De Geus
januari 2015

Details

Dutch